Måndag 12/10

Feya Faku Quartet samt som förband ett ungdomsband från Sydafrika
Fezile ”Feya” Faku trumpet, Nduduzo Makhathini piano, Benjamin Jeptha kontrabas samt Ayanda Sikade trummor

Feya Faku, Sydafrikas ledande lyriske jazztrumpetare och populär kompositör kommer till Region Mitt på turné med sin egen grupp bestående av de bästa unga jazzmusikerna i Sydafrika. Faku är ett internationellt namn som reser och ger konserter i stora delar av världen.

Vid pianot sitter en i jazzkretsar känd yngre musiker Nduduzo Makhathini som i Sydafrika är årets ”Standard Bank Young Artist for Jazz” och då spelar och uppmärksammas på olika sätt i landet under året. Benjamin Jeptha endast 22 år spelar kontrabas och har varit i Sverige tidigare genom ett utbytesprojekt lett av Musik Västernorrland.

Ayanda Sikade spelar trummor och har spelat med bl.a Zim Ngqawana, Darius Brubeck, Bheki Mseleku. Han är mycket anlitad som sideman och en favorit bland gästande musiker i landet.

Fakus 20-åriga vänskap och utbyte med den holländska saxofonisten och bandledaren Paul van Kemenade gör det möjligt för oss här i Norden att se och lyssna på Faku och andra afrikanska musikanter live.

Spännande och roligt att få presentera gäster från en ”ny” kontinent, Afrika, med en kultur där delar av jazzens rötter kan sökas, spåras och hittas.

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland

feya-faku-toppbild-hemsidan-2500x1500-1160x696

19058901-qaUc4

19058977-GqjIn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: