Måndag 19/10

”Shining Moments i Brazil” Ann-Marie Henning
Ann-Marie Henning piano/komposition, Carlos Malta saxofoner, Augusto Mattoso bas, Rafel Barata trummor samt Karolina Vucidolac vocal

Ett möte mellan skandinavisk jazz och genuint Brasilianska rytmer, med gästande välmeriterade stjärnor från Rio de Janeiro.

Melodiskt och garanterat svängigt. Brasiliansk hetta blandas med nordisk svalka i kompositioner av Henning, Malta och  Mattoso. Dessutom godbitar ur den brasilianska standard-repertoaren.

Carlos Malta: Ett absolut blås-ess! En legend i Brasilien och känd i Sverige för sitt mångåriga turnerande med Hermeto Pascoal.
Karolina Vucidolac: Har turnerat i 10 år med brasilianska Nosso Trio, både i Sverige och världen, en av Sveriges finaste uttolkare av den brasilianska sångskatten.
Ann-Marie Henning: Har varit igång med egna jazzprojekt sedan 80-talet. Nya CDn ”Shining Moments in Brazil”, inspelad i Rio, har fått fina recensioner;
”Fruktbara möten…..mycket värme och spelglädje på en skimrande liten pärla” – LIRA.
”Inbjudande och personligt i brasse-myllans spår” – DIG Jazz.
Augusto Mattoso/Renato Massa: Ett otroligt slipat komp som hör till Brasiliens mest anlitade. Båda har varit i Sverige ett flertal gånger på turné med Lisa Nilssons brasilianska projekt.

En innehållsrik och värmande kväll garanteras!

Musik Västernorrland

Ann-Marie tilldelades i oktober 2013 Laila och Charles Gavatins Jazz-stipendium – “för att hon med outsinlig energi och kompromisslöshet komponerar och arrangerar musik fylld av passion och vitalitet och för att hon i sitt skickliga och precisa spel visar prov på kärlek gentemot musiken och sina medmusikanter”.

annmarie_530

FÖRBAND: 18.30 -19.15
På mångas begäran äntrar de åter vår scen, David Kontra Trio, förutom David Kontra (gitarr) består trion av Jacob Bylund (trummor) och Jonatan Eriksson (bas).
Trion som i somras vann jazztävlingen för unga jazzmusiker på Fasching, förutom äran består priset av en turné i Sydafrika nästa år. Imponerande! Häftigt!

11231683_400390946831008_6681225105897785603_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: