Fredrik Kronkvist MONK VIBES feat. Jason Marsalis…

Måndag 7/3

Jason Marsalis vibraphone

Fredrik Kronkvist saxofon

Martin Sjöstedt bas

Daniel Fredriksson trummor

 

Jason Marsalis är den yngste brodern i den världsberömda Marsalis-familjen där han tillsammans med Wynton och Branford tillhör några av jazzens mest eftertraktade namn där Jason sedan 90-talet varit med att forma det moderna jazztrumspelet.
Jason är oftast hörd som trummis i grupper som legendariska Marcus Roberts Trio, Marsalis Family Band, Snarky Puppy m.fl men i denna gruppen briljerar han som vibrafonist.

Fredrik Kronkvist tillhör några av Sveriges spännande jazzmusiker som spelar med internationella stjärnkonstellationer i samarbete med musiker som Aaron Goldberg, Reuben Rogers, Gregory Hutchinson, Antonio Sanchez, Marcus Strickland m.fl. Fredrik har 12 skivor ute som konstnärlig ledare och de två skivorna New York Elements (2012) och Reflecting Time (2014) har båda fått superb uppmärksamhet i bland annat DownBeat.

Martin Sjöstedt är en av Sveriges stora internationella jazzpersonlighet som spelat med musiker som Joey Calderazzo, Jeff Tain Watts, Joe Lovano, Dee Dee Bridgewater och många, många fler. På senare år har vi fått höra honom mer och mer som pianist men i denna konstellation bjuder han på sitt kontrabasspel med ett stort, varmt sound och en rytmkänsla som bara få har.

Daniel Fredriksson har ett unikt sväng och är en expressiv, jordnära trumslagare vars kraftfulla språk har lett till otaliga svenska och internationella samarbeten som Calle Bagge Trio, Ludvig Berhge Trio, Gyldene Trion (Jonas Kullhammar), Joey Calderazzo m.fl.

 

unnamed (2).jpgunnamed (1).jpg

unnamed.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: