Jan Lundgren Trio & Hannah Svensson…

Måndagsjazz Annandag Påsk 17/4

Jan Lundgren Trio & Hannah Svensson

Jan Lundgren piano, Mattias Svensson kontrabas, Zoltán Csörsz trummor samt Hannah Svensson sång

En höjdarkväll utlovas med grymma pianisten Jan Lundgren och hans eminenta trio kryddad med jazzsångerskan alla talar om, Hannah Svensson, som under några år har gjort stora avtryck på publik och recensenter som jazzsångerska.

Hannah Svensson gör ett efterlängtat återbesök hos oss, och presenteras klockrent genom att citera en recension – ”Hannah Svensson har på relativt kort tid sjungit sig in den svenska eliten bland jazzsångerskor.
Hon framför både gamla jazzklassiker och nyare material med samma varma intensitet, närhet, innerlighet och självklarhet i rösten.
Frasering och tajming är strålande och hon levererar sprudlande scatsång som om hon aldrig gjort annat!”
(Blekinge Läns Tidning)

Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister, en traditionsbärare av stora mått och en stark länk mellan dåtid och nutid. ”Upptäckt” av Arne Domnérus och som sedan spelat med musiker såsom Putte Wickman, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund, Povel Ramel, Rune Gustafsson samt många andra svenska samt internationella musiker. Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum.

Mattias Svensson har spelat bas i Jans trio i många år. En av de mest lysande basisterna med ett unikt sound och efterfrågade i sin generation som också turnerat över hela världen. Han är en stark röst på sitt instrument och har spelat med de flesta i den svenska jazzeliten bl a tillsammans Viktoria Tolstoy och Jojje Wadenius.

Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige, mycket efterfrågad för sin all-around kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren, spelat med europeiska och amerikanska musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Danska Radions Big Band och många många andra.

I samarbete med Estrad Norr

#livejazzsverige #jazzklubbensundsvall #måndagsjazz #estreet #hannahsvensson #janlundgren #mattiassvensson #zoltáncsörsz

web

HANNAHS_web

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: