Paterson Project knockade publiken…

The Parson Project, Ben Paterson, Erik Söderlind och Neal Miner 

 

”Tack för en trevlig och minnesvärd kväll med ädeljazz i världsklass!

Paterson visade direkt sin kvalitet. Han är en fantastiskt kreativ improvisatör som inledde sina solon med några få spridda toner som successivt byggdes på och ändrades under resans gång och i slutändan har han skapat en fullständigt ny komposition.

Med sin bländande teknik spelade han snabba löpningar obehindrat med bägge händerna eller när han spelar oktavspel i Phineas Newborns anda. Han tycks inte ha några svårigheter utan spelar näst intill omöjliga fraser med en auktoritär elegans och säkerhet. Vi bjöds också på ett fång sångnummer där en annan del av personligheten trädde fram.

Erik Söderlind har vid flera tillfällen förgyllt tillvaron på jazzklubben med sitt eleganta och fantasirika gitarrspel. Han besitter förmågan att med små medel utan åthävor trolla fram underbart sångbara tonslingor och fylligt klangrika ackord oavsett tempo.

Det var inte bara Paterson som var en ny bekantskap, även basisten Neal Miner. Hans mäktiga basspel har han säkert mejslat fram i hård konkurrens i hemstaden New York. Att Ray Brown är hans ledstjärna gick inte att ta miste på. Han levererade rena logiska basgångar som bildade en effektiv bottenplatta för Paterson och Söderlinds klangliga utflykter. Den tekniska briljansen han visade vid solospelet gjorde att man gick ner för räkning och med nöd och näppe kom upp före ten and out!

Gästspelet har gjorts möjligt genom jazzklubbens samarbete med Estrad Norr”

Hans-Erik Bergman / Sundsvalls Tidning 

#livejazzsverige #jazzklubbensundsvall #måndagsjazz #estreet #

estardnorr #benpaterson #eriksöderlind #nealminer  #visitsundsvall

Gruppbild-1.jpg

 

 

 

 

Man vet att det är en superhärlig kväll när till och med garderobiärerna är ute och dansar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: