Edda Magnason & Norrbotten Big Band…

 

Måndagsjazz 24/9

Edda Magnason & Norrbotten Big Band

 

Magnasons egen musik i storbandstappning

 

”Orädd artpop i storbandsutstyrsel – en glimt av jazzens framtid!”, ”Magiskt, man vill aldrig att musiken ska ta slut”, ”Lekfullt och spännande”

– vi är så glada för de fina recensioner vi fått efter att ha turnernat med Edda Magnason, under ledning av Håkan Broström i Norrbotten och längs västkusten. Nu beger vi oss mot Skellefteå, Umeå, Härnösand, Sundsvall…”

Och vi säger bara, – VÄLKOMNA till Sundsvall! 

 

”För några år sedan slog Edda Magnason igenom stort som en porträttlik Monica Zetterlund i långfilmen Monica Z och prisades med en Guldbagge för sin roll. 
I själva verket är Edda Magnason en musiker som i egen rätt skapar och framför musik som ligger ganska långt från jazzlegendens.

Edda Magnason beskrivs som intuitiv, intelligent och poetisk.

Eddas sätt att måla upp en egen musikalisk värld för lyssnaren och hennes sångstil har emellanåt fått musikkritikerna att jämföra henne med artister som Björk, Kate Bush, Elvis Costello och Frank Zappa.

När Edda Magnason möter Norrbotten Big Band arrangerar bandets egen Håkan Broström hennes musik för storband tillsammans med gitarristen och producenten Johan Lindström (Tonbruket).”

 

edda

 

I samarbete med Musik i Norr & Musik Västernorrland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: