Sisters Of Jazz…

Måndagsjazz 1/10

 

Sisters Of Jazz
It´s All About The Ladies

”It’s All About the Ladies” är en hyllning till jazzens gömda, glömda kvinnliga instrumentalister, kompositörer, och textförfattare, de som kanske inte riktigt fått det rampljus de förtjänat under sin levnadstid; Mary Lou Williams, Kay Swift, Nancy Hamilton, Dorothy Fields, Marian McPartland, Peggy Lee, Ann Ronell m.fl.
Många av dem viktiga stilbildare inom jazzen och som i sin tur banat väg för andra samt varit mentorer för flera av de jazzikoner vi anser vara jazzens förebilder idag; Miles Davis, Dizzy Gillespie m.fl.

SISTERS OF JAZZ är: Anna Pauline Andersson sång (SE) – Pernille Bévort tenorsaxofon (DK), Lis Wessberg trombon (DK) – Catrine Ullerup Frölund piano (DK) – Ida Hvid bas (DK) – Maria Dahlin trummor (SE)

#livejazzsverige #livemusicrules #jazzklubbensundsvall #estreet#visitsundsvall

#hejasundsvall #sistersofjazz #itsallabouttheladies#bästalivescen2017 #måndagsjazz

sistersofjazz

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: