The Bag Ladies…

Måndagsjazz 15/10

The Bag Ladies

Det är Bebop! Groove! Bag!

Ett band bildat av de två saxofonisterna Catharina Wiborgh och Gunnel Samuelsson som träffades första gången i Skurup på 1980 talet. En grupp med mycket eget material.
Lyriskt och expressivt. Med influenser från beboptraditionen och framåt. Mestadels instrumentalt men det bjuds även på vokala inslag då Ann Blom sjunger.

Bag Ladies består av:

Catharina Wiborgh – altsax
Född i Umeå, uppvuxen i Sala. Såg filmen Sven Klangs kvintett med Christer Boustedt omkring 1980, började därefter spela saxofon. Har studerat på Skurups jazzlinje och SMI. Är sedan 1985 bosatt i Stockholm och spelar i diverse jazzsammanhang. Många turnéer ute i landet med gruppen Evergreenish vilka också spelade på jazzfestivalen Jazz i Svaben -2000. I det bandet ingick sångerskan Tessan Milveden, med vilken hon fortsatt spela tillsammans med i bandet Tessans Holiday, (där övriga medlemmar är Leo Lindberg piano, Ivar Lindell bas och Jesper Kviberg trummor). Har periodvis bott i Barcelona och samarbetat med musiker därifrån. Bildade 2008 en kvartett med den katalanske pianisten Dani Rambla, (med Lars Ekman bas och Ali Djeridi trummor). Hon och Dani Rambla har spelat in en skiva på duo, ”Tete a tete”, skivrelease 17 mars 2017.
Catharina Wiborgh spelar altsax med stor personlighet där det melodiska, behagligt vackra har stort utrymme i musiken.” -Uno Pettersson, Dalademokraten.

Gunnel Samuelsson – tenorsaxofon/flöjt
Hon fick nys om Skurups folkhögskola när hon spelade flöjt med syrrans killes jazzrockband som 17-åring. Gick där på jazzlinjen, köpte en saxofon och flyttade till Göteborg där hon studerade på musikhögskolan. Fick engagemang i ”Kurt Olssons damorkester” och har sedan dess frilansat som musiker i diverse sammanhang spelades jazz, soul, rythm´n´blues. Just nu förutom i Bag Ladies med bland andra improvisationsgruppen ”Ord” och ”Patricia Page and the Phrophets”. Hon har också jobbat som teatermusiker på bland annat Folkteatern i Göteborg, Tornedalsteatern och Varieté Vauduvill. Särpräglat nyfiket, infallsrikt och rytmiskt spel.

Ann Blom – piano/sång
Född och uppvuxen i Stockholm, där hon även studerat på Musikhögskolan.
Verksam som lärare i piano och ensemblespel. En ivrig förespråkare av jazztraditionen till yngre generationer.
2012 gav hon ut plattan ”Stepping Through” (Blue Blossom Records)med sin egen kvartett. Där skriver hon en stor del av materialet. (med Filip Augustson, Jesper Kviberg och Johan Setterlind)
Hon ingår i ett flertal konstellationer, bl.a. (tillsammans med basisten Patrik Boman) i föreställningen ”Lady Day” med Petra Kvist och Lisa Werlinders program ”Ett Minne Blått”. Sen 2016 även i Lisen Elwin kvartett.
Andra tidigare grupper hon ingått i är bland andra Cecilia Wennerström Quartet, Satin Dolls, Ann–Sofi Söderqvist kvintett, Ann-Kristin Hedmarks kvartett och Evergreenish.

Patrik Boman -kontrabas
Kompositör, arrangör och producent. Yrkesverksam sedan 1987, började då som basist i Lars Sjöstens kvartett Har sedan dess samarbetat med en lång rad svenska och utländska jazzartister som Bernt Rosengren, Nisse Sandström, James Moody, Clark Terry, Steve Grossman, Mose Alison, Stacey Kent, Lisa Ekdahl, Per ”Texas” Johansson m.fl. Det har resulterat i två grammisar (bästa jazz 1994 och 1999) tre Orkester Journalens Gyllene skivan (1989, 2000 och 2009) samt ett antal P2´s Jazzkatten. Fyra skivor i eget namn (varav den första vann Gyllene skivan 2000 samt Jazzkatten årets grupp.) Turnerat runt hela världen, filmat i Hollywood, spelat på festivaler, konserthus och klubbar.

Gustav Pettersson -trummor
Utbildad vid musikhögskolan i Örebro. Har alltid gärna spelat olika genrer och stilar.
Har bland annat spelat med bluesartisten Slidin Slim och pianisten Peter Knudsen. Spelar gärna pandeiro och musik från Brasilien. Har studerat trummor för trummisen Kiko Freitas och pandeiro för Sebastian Notini.
Spelar förutom i Bag Ladies bland annat i banden The only animal left, och i Mbira.

 

thebagladies

FÖRBAND: Chris O`Berg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: