Claire Martin & Martin Sjöstedt Trio

Måndagsjazz 3/2 19:30

Amerikanska tidningen Jazz Times har listat Claire Martin som en av världens allra bästa jazzsångerskor. Det säger något om hennes standard! När hon nu kommer till Sundsvall backas hon upp av den lyhörda och kompetenta Martin Sjöstedt Trio som också medverkar på hennes tjugonde album i karriären: Believin’ it. På skivan har de skapat mjukt svängiga jazzversioner av mer eller mindre oväntat material. Till de mer oväntade hör nog poplåtar som Mr Misters ”Broken Wings” och 10cc:s ”I’m Not In Love”. Med sin på samma gång sammetslena och starka röst gör Claire Martin låtarna till sina egna. Och ackompanjemanget kunde inte vara bättre. Med djup känsla för anslag och mellanrum ger de tre svenska musikerna henne det utrymme hon behöver.

Gissningsvis är både Claire Martin och Martin Sjöstedt Trio lite extra taggade när de nu kommer att presentera den nya skivans material på scen. Samspelet är som sagt av det mer väloljade slaget – inte så konstigt med tanke på att de samarbetat i två år vid det här laget.

Vänner av mjukt eftertänksam och varmt romantisk jazzmusik bör absolut inte missa detta tillfälle!

Claire Martinsång
Martin Sjöstedtpiano
Daniel Fredrikssontrummor
Niklas Fernqvist bas

Förband: Hepta inleder kvällen vid 18:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: