Violet Green

Torsdagsblues 27/2 20:00

”A tribute to women in blues & rock’n’roll”

Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor!
De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år.

Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudevilleartisternas tältföreställningar.
Via 50-talets rythm´n blues-artister och Janis Joplins 60-tal till Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Och i Sverige rör Violet Green publiken till skratt och tårar.

Jenny Fall Sång. Började som 15-åring sjunga i bluesband och har även skådespelat på Östgötateatern. Frilansat med allt från eurodisco till storband.
Ulla Wrethagen Gitarr, sång. Initiativtagare till postpunkbandet Tugga Terrier, partybandet Nurse Diesel och nu Violet Green and all between. Har spelat världsblues med Urban Turban, teatermusiker i Unga Klara m.m.
Anna Hammarsten Keyboard, sång. Turnerat som dragspelare och körsångerska med Urban Turban och som keyboardist i bandet Nurse Diesel.
Elsie Petrén Saxofon. Inom rock, pop, soul och blues. Har bl.a. turnerat med Monaco Blues Band, Nurse Diesel och sångerskan Maria Blom. Samt en musikteater om sin egen barnboksfigur Kommissarie Tax. För mer info, elsie.nu
Eva Grund Trummor. Med rötter i såväl punk som västafrikansk trumtradition. Har spelat slagverk i Nurse Diesel de senaste 25 åren.
Lena AnderssonBas. Med rötter i postpunkbandet Tugga Terrier. Har spelat med Nurse Diesel i över 25 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: