Frida Öhrn & The Blue Sounds

Måndagsjazz 7/9 19:30

Sångerskan Frida Öhrn slog igenom världen över 2007 med superhiten ”Release Me” och hennes band Oh Laura, spelades i bl a Sverige, England, Polen, Australien och Irland efter att den använts i en TV-reklam för Saab.
Sedan dess har hon figurerat i välkända countrytrion Cookies ‘n’ Beans, sjungit Pär Lagerqvist med Bo Sundström och nu på sistone lanserat sitt soloprojekt Öhrn.
Hennes ljuvt sträva, karakteristiska leadstämma har blivit som ett signum hos det svenska folket och gjort henne till en folkkär artist på scener med svenska folknamn såsom Peter Jöback m fl.

Men inte alla vet att vid sidan om popen har Frida sjungit jazz sen barnsben med jazzlegender som t ex Arne Domnérus och Charlie Norman, och hon uttrycker stor glädje över att numera ägna sig åt nya personliga tolkningar av jazzpärlor från 30, 40 och 50-talen.

Detta gör hon nu med excellenta jazztrion The Blue Sounds.
bestående av Patrik Boman kontrabas, Jesper Kviberg trummor och Carl Orrje piano, som alla lyst starkt på Sveriges jazzscen under de senaste tjugo åren.
Njut av scenpersonligheten Frida Öhrns fantastiska sångröst omfamnad av jazzmusiker i toppklass, spelandes evergreens som aldrig dör!

LineUp:
Frida Öhrn, sång
Carl Orrje, piano
Patrik Boman, bas
Jesper Kviberg, trummor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: