Dominique, Kafe, Söderlind & Rabson

Måndag 18 oktober 2021

Monica Dominique, en allkonstnär med många strängar på sin lyra. Hennes rika musikalitet och mångsidighet gör henne till ett unikum i svenskt musikliv.
Dominique har mottagit en mängd priser och utmärkelser, bland annat Svenska Jazzriksförbundets Lifetime Achievement 2013, Musikförläggarnas hederspris 2014, Monica Z-stipendiet 2015, Olle Adolphson-stipendiet 2016 samt P2’s Guldkatten. 2016 valdes hon in i Swedish Music Hall of Fame.

Hayati Kafe ”The crooner” föddes i Istanbul 1941. Han kom till Sverige 1962 med en turkisk orkester och har bott i landet sedan dess. Hayati Kafe har medverkat i otaliga tv- och radioprogram och samarbetat med stora delar av den svenska jazzeliten i konserter och på album.
Han förfogar över en röst som uttrycksfullt gestaltar såväl dramatiska som sentimentala förlopp.

Gitarristen och kompositören Erik Söderlind representerar en ny generation av unga jazzmusiker som kan ses på de svenska och internationella jazzscenerna. Han har studerat vi Kungliga Musikhögskolan och 2010 fick Erik Alice Babs Jazzstipendium och 2015 blev han årets vinnare av Guitar People Prize.

Basisten Kenji Rabson är född och uppvuxen i området Boston, Massachusetts innan han flyttade till New York vid 18 års ålder för att studera musik, numera är Kenji bosatt i Sverige och har arbetat hela sitt vuxna liv som professionell basist och lärare. Han har också turnerat flitigt i Nordamerika, Europa och Japan.

Vi utlovar en musikkväll utöver det vanliga!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: