Beppe

Får vi presentera klubbens kassör, tillika en av evenemangsbokarna.

Bertil, mer känd som Beppe.

Musik har betytt mycket i hans liv. Redan som 5-åring gjorde han sitt första framträdande. Som 10-åring medlem i en barnorkester(trio) som spelade i både radio och tv (1954). 📻📺

Fick som 14-åring dispens från musikerförbundet för att få spela i första dansorkestern. Sedan olika orkestrar fram till -72. Därefter 4 års musikstudier och därpå blev det musiklärarjobb.

Förutom lärarjobbet blev det spel i storband (Sundsvall Big Band & High Coast Jazz Orchestra), symfoniorkester, salsaband, klezmerband, spelmanslag m.m.

Beppe är en mångbegåvad och ödmjuk person som sällan tar åt sig den uppmärksamhet han förtjänar, och det finns få som vet så mycket som han 💙

Ställ en fråga om en musiker och Beppe har oftast svaret. Men se till att du har tid över för det kan bli låånga och mycket intressanta svar.

Som Ann Catrine säger, – man lär sig nåt nytt varenda gång man pratar med honom!

Under senare år har han varvat ned från spelandet och ägnar istället bland annat tid som ”hovkopist” åt Georg Riedel, vilket innebär att han via datorprogram överfört ett hundratal av Riedels handskrivna partitur till ”tryckta” 🤩”Jag gör om partituret till transponerat för att sedan skriva ut de stämmor som ska spelas” säger Beppe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: