Hannah Svensson Group

Måndagsjazz 25 april 19:30

Hannah Svensson Group

Den hyllade sångerskan, låtskrivaren och artisten – Hannah Svensson, har etablerat sig som en av Sveriges mest berömda jazzsångare. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt.

Hannah är född och uppvuxen i Falkenberg på svenska västkusten och hennes musikaliska utbildning kom från sin far Ewan Svensson, en känd jazzgitarrist, som fortfarande är en stor inspirationskälla för henne.
Efter piano- och gitarrlektioner var det inte förrän en 17-årig Hannah hörde Eva Cassidy sjunga för första gången som hennes intresse för sång tog fart.
Från 21 års ålder ledde Hannah sin egen grupp, Hannah & The Acoustic 3, där hennes far också spelade gitarr. Sedan dess har hon banat sin egen väg med sex album och konserter runt om i Sverige och Europa. Hon har fått flera utmärkelser i Sverige inklusive kulturpriset i sin hemstad och det svenska verkställande Jazzföreningens jubileumspris.

Hon är inte bara en berömd sångare och låtskrivare, hon är också en stor målare. Känd bland annat för den berättande blandningen av figurativ och abstrakt som utmärker hennes karaktäristiska jazzporträtt.

”Hannah Svenssons sång och timing är tydlig från första till sista tonen” ( Orkesterjournalen)

”Svensson har utvecklat en magnetisk scennärvaro” (Jazzjournal)


Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister, en traditionsbärare av stora mått och en stark länk mellan dåtid och nutid. ”Upptäckt” av Arne Domnérus och som sedan spelat med musiker såsom Putte Wickman, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund, Povel Ramel, Rune Gustafsson samt många andra svenska samt internationella musiker.
Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum.


Matz Nilsson, spelade motvilligt trumpet i musikskolan tills han hörde Paul McCartneys stick i ”Lady Madonna”. Då visste han, han ville bli basist!
Så följde några år med band influerade av amerikansk rock, men 1972 drabbades Matz av Miles Davis och det förändrade allt!
Efter det har han spelat i ett antal band, bland andra ”Hawk on flight” som han var med och bildade 1977 och som flyger än.
Matz har spelat på klubbar, festivaler, i shower och tv. I Sverige och utomlands med bland andra, Toots Thielemans, Don Cherry, Kenny Wheeler, Michel Ruff som var en av Michael Jacksons turnémusiker, Céline Dion, Viktoria Tolstoy.


Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige, mycket efterfrågad för sin all-around kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren, spelat med europeiska och amerikanska musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Danska Radions Big Band och många många andra.


Lineup:
Hannah Svensson – vocals
Ewan Svensson  guitar
Matz Nilsson – bass
Zoltan Czörsz – drums
Jan Lundgren piano

Foto: Goran James Djordjevic 


Biljetter och bordsbokning 076 822 23 52

Entréavgift Måndagsjazz
Ordinarie 220 kr i entré (<26 år 120 kr)
Medlem 180 kr (<26 år 80 kr)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: