Program våren 2022

Det blir ett program fyllt med spännande musik, allt framfört av internationella såväl som nationella musiker och artister!

Junior som senior, – Jazzräv såväl som mer oerfaren lyssnare, – vi törs lova att det finns nåt för alla!

Medlem eller ej – alla är VÄLKOMNA!

_______________

SÄSONGSPREMIÄR Torsdagsblues 27 jan. 19:30

Bill Öhrström & Top Dog

Releasekonsert av Bills senaste skiva OGIFT, – uppföljaren till skivan GIFT som bandet spelade ifrån vid senaste besöket på klubben!
Blueslegenden Bill Öhrström tillsammans med ett av Sveriges allra bästa kompband, Top Dog, inleder Torsdagblues 2022

This blues make you happy !

Det kan ju inte bli annat än succé!

Musiken har beskrivits som ”intelligent arrangerad blues med underfundiga svenska texter”. Och Bill som har jobbat med allt och alla, har oceaner av anekdoter att berätta om sina möten från sina karriärer som musiker och som fotomodell.

Laguppställning:
Bill Öhrström – sång & munspel
Sverker Blomberg – sång & gitarr
Erik Pettersson – sång & keyboard
Manne Franzén – bas
Thomas Lingman – trummor

Tillsammans tolkar de bluesen på ett unikt och genuint sätt vilket gör att publiken får den där sköna känslan att man har fått uppleva något som är alldeles på riktigt!

_______________

SÄSONGSPREMIÄR Måndagsjazz 31 januari 19:30

Viktoria Tolstoy STATIONS

Viktoria Tolstoy är en sällsynt fågel i musikbranschen.
Hon är en helt naturlig talang, en komplett artist.

Kristallklar, dynamisk, vibrerande, jordnära och inte alltid helt tam är Viktoria Tolstoy den kanske mest briljanta av alla skandinaviska vokalister.
När hon sjunger är det inte enbart en sång hon tolkar – Viktoria skapar nytt, gestaltar och gör den till sin egen.

Viktoria Tolstoy  sång
Joel Lyssarides – piano
Krister Jonsson  gitarrer
Mattias Svensson  bas
Rasmus Kihlberg – trummor

I samarbete med Musik Västernorrland

_______________

Måndagsjazz 7 februari 19:30

Leo Lindberg Trio feat. Zubaida Solid

Tre musiker av världsklass bjuder på live jazz och andra grooves , lägg till det Zubaida som bäst beskrivs med orden ”kraftfull stämma i liten kropp”.

Zubaida Solid som under de senaste åren setts på Stockholms bluesscener med bland annat Ladies Got The Blues, Among Lynx, Max Schultz Trio och Siena Root. Med inspiration av stora röster inom blues, soul och 70-talets rockera sammanflätar hon sitt soulbluesiga sound med lekfull improvisation och tonvis av attityd.

Leo Lindberg har spelat med många av landets stora jazzprofiler, som Bernt Rosengren, Amanda Sedgwick, Nisse Sandström och och kanadensaren Grant Stewart.
Leo har gjort uppskattade turnéer både i Sverige och i utlandet samt förärats flera priser, däribland Louis Armstrong- och Monica Zetterlundstipendiena. Han blev tidigt intresserad av musik, inte minst tack vare två mycket musikaliska föräldrar, basisten Owe och harpisten Berit. Med deras stöd och Leos naturliga nyfikenhet på sin musikaliska miljö visade han tidigt stor talang.

Max Schultz spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren. Han började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm och turnerade 1979 med bandet Rena vätskor i Stockholm som även deltog även i en film av SVT. Max har samarbetat med jazzmusiker och artister som Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, och Esbjörn Svensson, Svante Thuresson, Anna Nederdahl och Tommy Körberg.

Chris Montgomery har spelat med artister och musiker som Palle Danielsson, Bobo Stenson, Monica Dominique, Barbara Hendricks och Rigmor Gustafsson. Han har i eget namn släppt skivan ”If not for you” med gruppen Our Park (Fabian Kallerdahl och Victor Furbacken).

Lineup:
Zubaida Solid 🎙
Leo Linberg – 🎹
Max Schultz – 🎸
Chris Montgomery – 🥁

_______________

Måndagsjazz 14 februari 19:30

 Fredrik Lindborg – Portraits of Swedish Jazz


Musik av Lars Gullin med Fredrik Lindborg Trio och stråkkvartett

Fredrik Lindborg Trio tillsammans med en stråkkvartett skapar sagolikt vacker musik med mycket glädje, ett stänk av svenskt vemod och ovanpå det, ett amerikanskt sväng.

En av våra största musiker genom tiderna, Lars Gullin, spelade och komponerade främst inom jazzen men han behöll även en fot i den klassiska musiken och folkmusiken.
Denna unika blandning lyfts fram i arrangemangen som huvudsakligen har skapats av Fredrik Lindborg.

Trion, som i andra sammanhang kallas för LSD (Lindborg, Sjöstedt & Daniel) är en av Sveriges mest progressiva jazzgrupper och har turnerat på många håll i världen. De är kända för sitt enastående samspel där bandet låter som en röst. Stråkkvartetten består av toppmusiker som alla regelbundet är solister med olika orkestrar och konstellationer på de stora scenerna, inte bara i Sverige utan även internationellt. Trion och kvartetten bildar tillsammans en enhet som ger den svenska jazzen nya dimensioner.

Medverkande:
Fredrik Lindborg
 barytonsaxofon/tenorsaxofon/sopransaxofon
Martin Sjöstedt bas
Daniel Fredriksson trummor
Daniel Migdal violin
Henrik Naimark Meyers violin
Ylvali Zilliacus viola
Amalie Stalheim cello


I samarbete med Musik Västernorrland

_______________

Måndagsjazz 21 februari 19:30

Gustav Lundgrens French Connection tolkar Django Reinhardt.

En afton med fransk gypsy jazz från 30-talet i moderna kläder, med tre av de främsta tolkarna av genren. Gustav Lundgren är Sveriges främsta tolkare av gitarristen & kompositören Django Reinhardt.
Lundgren har turnerat världen över, spelat in över 600 låtar och musiken har streamats miljontals gånger. Gustav har jobbat med Chris Cheek, Swedish House Mafia, Anne Sofie Von Otter, Jorge Rossy, Jimmy Rosenberg och Antoine Boyer.

Rémi Oswald är en av de främsta gitarristerna inom Gypsy Jazz genren i Paris. Han har samarbetat med Noé Reinhardt, Adrien Moignard, Moreno och Romane & Sébastien Giniaux.

Martin Sjöstedt är en av Sveriges främsta kontrabasister inom jazz. Han har spelat med Joey Calderazzo, Joe Lovano, Eric Alexander och Dee Dee Bridgewater.

Missa inte denna hyllning till Django Reinhardt!

Lineup:
Gustav Lundgren – gitarr
Rémi Oswald – gitarr
Martin Sjöstedt – kontrabas

_______________

Måndagsjazz 28 februari 19:30

High Coast Jazz Orchestra & Mathias Heise hyllar Toots Thielemans 100 år

En hyllning till Toots Thielemans med Mathias Heise (DK), en av vår tids ledande munspelare.

Med sina modiga och kompromisslösa kompositioner bjuder Heise in lyssnaren till ett musikaliskt kosmos i gränslandet mellan jazz och fusion.

Nu gästar han länets eget storband High Coast Jazz Orchestra med ett hyllningsprogram till 100-årsjubilaren, tillika en av musikhistoriens största munspelare, Toots Thielemans.

I samarbete med Musik Västernorrland

_______________

Torsdagsblues 3 mars 19:30

Violet Green

OBS! Datum & Tid

Kritikerrosade och älskade av publiken – Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor!

De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is!
De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år.
I föreställningen öppnar Violet Green en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande.
Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudevilleartisternas tältföreställningar.

Vi möter 50‐talets rhythm & blues-artister, sedan Janis Joplin – som på 60-talet inspirerades av Bessie Smith – och Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith, Janis Joplin, Aretha Franklin, Mavis Staples, Amy Winehouse med flera presenteras.

Violet Green berör, roar och hänför!

Ulla Wrethagen – kapellmästare, gitarr & sång
Carola Andersson Mellqvist – sång
Elsie Petrén – saxofon
Anna Hammarsten – keyboard & sång
Eva Grund  trummor
Lena Andersson – bas

Photo: Stefan Zimmerman

_______________

Måndagsjazz 7 mars 19:30

Carl Bagge Trio och Kristin Amparo

Kristin som ofta beskrivs som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person, här tillsammans med Carl Bagge , en av Sveriges mest anlitade och mångsidigaste pianister, och Mauritz Agnas, eftertraktad kontrabasist som turnéerar mycket runt om i Europa.

På trummor, Chris Montgomery som besökt klubben många gånger och som alltid imponerar med sitt spel 🎶

_______________

Måndagsjazz 14 mars 19:30

Vivian Buczek Group feat. Seamus Blake

Förband: Kulturskolans Barnjazzgrupp Samsara inleder kvällen vid 18:30

ROOTS – Album Release

Fem färgstarka dynamiska artister och musiker som tillsammans skenar iväg i ett passionerat och hejdlöst sväng!!
Dynamisk, närvarande och spontan, Vivian Buczek, hyllad i Sverige som utomlands.
Vivian äger scenen och behärskar jazzens idiom med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an. Här dyker Vivian Buczek ner i sina rötter och belyser hur viktiga dessa är för henne.
Vivian har musiken djupt ner i själen och blodet då hon är uppvuxen i ett musikerhem där jazzen, bluesen, soulen och svänget flödade konstant och där denna genomgående röda tråd alltid har varit en ledstjärna i hennes musicerande så väl som den polska och svenska jazz-traditionen som präglat hennes uppväxt som tvåspråkig med 2 länders jazztraditioner.

Vivian återvänder till sina musikaliska rötter med en grupp internationella musiker, den svenske multi instrumentalisten och arrangören Martin Sjöstedt, den hejdlöst svängiga rytm sektionen bestående av basisten Jesper Bodilsen och trumslagaren Adam Ross.

En saxofonist med världsrykte medverkar exklusivt på konserten, Seamus Blake, kanadensaren som är uppvuxen i New York där han slog genom och spelat genom åren med många av vår tids ledande jazzikoner som Anita O’day, John Scofield, Avishai Cohen, samt medverkande under många år i legendariska Mingus Big Band.


Vivian Buczek
– Sång
Seamus Blake – Tenor Saxofon
Martin Sjöstedt– Piano
Jesper Bodilsen– Bas
Adam Ross- Trummor

_______________

Måndagsjazz 21 mars 19:30

Mathias Algotsson Kvartett

Mathias Algotsson är pianist, kompositör och arrangör, har spelat runt om i världen med välkända namn som Barbara Hendricks, Georg Riedel, Magnus Lindgren, Rigmor Gustafsson med flera. Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar. Mathias har skrivit musik bland annat till Gustaf Sjökvists Kammarkör och S:t Görans Kammarkör. Har som ende icke-saxofonist tilldelats Arne Domnerus jazzpris ”Dompans Guldsax”.

Klas Lindquist är altsaxofonist, klarinettist, arrangör och kompositör. Han är född i Göteborg och har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Mannes College of Music i New York. År 2005 fick Klas ”Dompans Guldsax”, Arne Domnérus prestigefyllda pris ” och bara några månader senare fick han även Alice -stipendiet. Har även vunnit Bryssel Jazz Orchestra International kompositionstävling samt Stockholms stads kulturpris.

Svante Söderqvist, kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz och klassisk musik till folkmusik, pop och rock. Spelar frekvent med välkända artister som Rigmor & Christina Gustafsson, Stockholm Voices, Claes Janson, Martin Stenmarck, Åsa Jinder med flera. Dessutom har Svante medverkat som kontrabasist och cellist i föreställningarna Paraplyerna i Cherbourg på Stockholms Stadsteater 2011 och Cabaret på Uppsala Stadsteater 2014.

Legendariske jazzgitarristen Max Schultz, spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren. Han började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm.
1993 vann Max Schultz Rikskonserters och Caprices utmärkelse Jazz i Sverige och spelade in en egen skiva med Joakim Milder (sax), Christian Spering (bas) och Magnus Grahn (trummor) – en konstellation som senare döptes till Max Schultz band. Max har samarbetat med andra jazzmusiker och artister som Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, och Esbjörn Svensson, Svante Thuresson, Anna Nederdahl och Tommy Körberg. Max Schultz har även arbetat som studiomusiker på inspelningar med Marie Fredriksson, Rebecka Törnqvist och andra artister.

_______________

Måndagsjazz 28 mars 19:30

DKT

Daniel Karlsson Trio

Trions musik beskrivs som distinkt och extrovert, tydligt influerad av 60-talsjazz, soul och pop men med en tydlig nordisk doft.

Daniel Karlsson Trio har sedan albumdebuten Das Taxibåt i september 2013 etablerat sig som en av de mest intressanta konstellationerna inom svensk och europeisk jazz.
Inte minst genom det magnifika hattrick som deras andra släpp Fusion for Fish, släppt i augusti 2014, tog hem.
Albumet vann till slut Sveriges Radios pris Årets jazzgrupp 2014, svenska jazztidningen OJ:s Golden Disc 2015 samt den svenska Jazz Grammy 2015.
Öronen har öppnats även utomlands, deras musik möttes av presshyllningar och frekvent airplay i Tyskland, men även i Storbritannien, Italien, Frankrike och över havet.

Deras släpp 2016, deras tredje album, At the Feel Free Falafel , fick också mycket uppmärksamhet med positiva recensioner och omfattande radio.

Deras fjärde släpp Ding Dong nominerades till ett svenskt Grammypris för bästa jazzalbum 2018. Deras femte utspel, med passande titel nr 5 , släpptes i mars 2018

Som tidigare fortsätter trions flyt och ganska häpnadsväckande produktion av ny musik…

Fuse Number Eleven släpptes i oktober 2019 och är vidareutvecklingen av trions koncept och konstnärliga integritet. Resan fortsätter..

Daniel Karlsson Trio är:
Daniel Karlsson – 
piano, keyboards
Christian Spering – kontrabas
Fredrik Rundqvist – trummor & slagverk

_______________

Torsdagsblues 31 mars 19:30

Claes Jansson & Arnesen Blues Band

Blues- och jazzlegendaren Claes Janson är en av vårt lands mest meriterade och omtyckta sångare.

Claes musikaliska koncept inbegriper både jazz, blues, soul och visor och lyckas alltid fånga lyssnaren med sin bluesiga ton.

Här har Claes grymt sällskap av gitarristen Thomas Arnesen, en bluesgitarrist av rang. Har sedan fyra decennier gjort sig känd som en allroundgitarrist inom jazz och bluesområdet. Han har turnerat i Storbritannien, Holland, Belgien, Baltikum, Indien, Japan förutom Skandinavien, inkluderande olika TV och radioutsändningar.

Andreas Hellkvist, i grunden pianist men sedan många år helt inriktad på hammondorgel. Både en gudabenådad kompmusiker och en blixtrande solist. Hans utflykter brukar riva ned applåd-kaskader från en förundrad publik samt tvinga publikens mungipor upp till öronen.

Björn Lundkvist, flitigt anlitad av alla. Förutom blues gillar han att spela annan ”etno”. Bolon Bata, Ahmandu Jarr m.fl. Thomas A träffade Björn när han spelade på ”Östgötakällaren”, där han hjälpte till med bokningen. De jammade lite grand och Thomas förstod att svårare än så här behövde det inte vara att spela.

Ola Ragnar, spelar sitt mini/mycket transportabla Yamaha-set med en formidabel noggrannhet. Vare sig det är avslappnad, afro-kubansk eller shuffle. väldigt ”stora öron” och ett underbart ljud från skinn och åk. Ekologisk trumma.


Lineup:
Claes Janson – sång
Tomas Arnesen – gitarr
Andreas Hellkvist – Hammond B3
Björn Lundqvist – bas
Ola Ragnar – trummor

_______________

Måndagsjazz 4 april 19:30

James Morrison Quartet

Jazzklubben Sundsvall i samarbete med Musik Västernorrland presenterar världsartisten James Morrison Quartet.

När James Morrison, bosatt i Australien, fick frågan om det finns något kvar som han inte har gjort, svarade han: ”Det här är bara en uppvärmning”.
Den virtuose multiinstrumentalisten har hela världen som arbetsfält och rör sig fritt mellan olika typer av genrer och scener.
Han har gästat Berlinerfilharmonikerna och blivit inbjuden till Vita huset av Barack Obama – liksom framträtt med storheter som Dizzy Gillespie, Ray Charles och B.B. King.
År 2000 skrev och framförde James öppningsfanfaren för OS i Sydney och sedan dess är han en välkänd artist och tv personlighet i Australien och arrangerar världens största ungdomsjazzfestival med över 5000 deltagare i Australien ”Generations in Jazz”.

James Morrison spelar förutom trumpet även piano, saxofon, kontrabas och trombon och har sedan skivdebuten 1984 spelat in ett tjugotal album.
Nu gör han ett gästspel med en efterlängtad konsert i Sundsvall.

I hans kvartett ingår hans son Harry på bas, Libor Smoldas på gitarr och Patrick Danao på trummor.

I samarbete med Musik Västernorrland

_______________

Måndagsjazz 11 april 19:30

Stockholm Jazz Trio ”The History of Piano Trio Jazz”

tockholm Jazz Trio startades i slutet av 2008 för att vid en konsert på Glenn Miller Café i Stockholm hylla den trio pianisten Oscar Peterson hade med Ray Brown på bas och Ed Thigpen på trummor mellan 1959 och 1964. Repertoaren bestod enbart av musik och arrangemang av Oscars berömda trio. Sedan dess har repertoaren utökats, och fastän fundamentet fortfarande är Oscar Peterson Trios musik förekommer nu arrangemang av andra kända jazzpianisters trior, till exempel: Ahmad Jamal,Count Basie, Chick Corea,Duke Ellington,Erroll Garner,Hank Jones,Horace Silver,Jan Johansson,McCoy Tyner,Thelonious Monk,Wynton Kelly  och Junior Mance

Under konserten berättar Jan Adefelt anekdoter om musiken som spelas och beskriver jazzpianotrions historia i korta drag.

Jan Adefelt är en av Sveriges mest erfarna basister och har spelat i ensembler med tidig jazz, swing, bebop, fusion och modern improvisationsjazz.

Daniel Tilling spelar regelbundet med Stockholm Jazz TrioStockholm Swing All StarsStockholm Jazz OrchestraAndreas Pettersson & Deborah Brown, Anneli EvaldsonKarl Olandersson QuartetRobert Erlandsson Quartet och Ulf Adåkers Le Jazz Cool

Jesper Kviberg har spelat med internationella storheter och ”de flesta” inom svensk jazz samt medverkar på många skivinspelningar. Jesper har belönats med The Ronnie Gardiner drummers award

Daniel Tilling – piano
Jan Adefelt – bas
Jesper Kviberg – trummor

Foto: Leif Johansson

FÖRBAND 18:30
INDIGO är en jazzsextett som tar avstamp i den Stora Amerikanska Sångboken, och för den klassiska jazztraditionen vidare. Med en repertoar som innehåller både populära standards och riktiga deep-cuts från The Real Book, samt låtar från nutidens scen, speglar INDIGO jazzens mångsidiga karaktär. Det utlovas finurliga arrangemang, hippa solon, och mycket sväng! INDIGO bildades som ett projekt på Birka Folkhögskola i Östersund, men har blivit mer av ett heltidsprojekt för bandmedlemmarna, som har en ambition att föra INDIGO ut mot alla jazzscener i landet och vidare!
Emelie Whelan – sång, Jacob Tjernström  basFrida Björnsdotter – trummorOla Myran – tenorsax, Douglas Andersson – gitarrRasmus Ejesjö – piano

_______________

Måndagsjazz 25 april 19:30

Hannah Svensson Group

Den hyllade sångerskan, låtskrivaren och artisten – Hannah Svensson, har etablerat sig som en av Sveriges mest berömda jazzsångare. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt.

Hannah är född och uppvuxen i Falkenberg på svenska västkusten och hennes musikaliska utbildning kom från sin far Ewan Svensson, en känd jazzgitarrist, som fortfarande är en stor inspirationskälla för henne.
Efter piano- och gitarrlektioner var det inte förrän en 17-årig Hannah hörde Eva Cassidy sjunga för första gången som hennes intresse för sång tog fart.
Från 21 års ålder ledde Hannah sin egen grupp, Hannah & The Acoustic 3, där hennes far också spelade gitarr. Sedan dess har hon banat sin egen väg med sex album och konserter runt om i Sverige och Europa. Hon har fått flera utmärkelser i Sverige inklusive kulturpriset i sin hemstad och det svenska verkställande Jazzföreningens jubileumspris.

Hon är inte bara en berömd sångare och låtskrivare, hon är också en stor målare. Känd bland annat för den berättande blandningen av figurativ och abstrakt som utmärker hennes karaktäristiska jazzporträtt.

”Hannah Svenssons sång och timing är tydlig från första till sista tonen” ( Orkesterjournalen)

”Svensson har utvecklat en magnetisk scennärvaro” (Jazzjournal)


Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister, en traditionsbärare av stora mått och en stark länk mellan dåtid och nutid. ”Upptäckt” av Arne Domnérus och som sedan spelat med musiker såsom Putte Wickman, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund, Povel Ramel, Rune Gustafsson samt många andra svenska samt internationella musiker.
Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum.


Matz Nilsson, spelade motvilligt trumpet i musikskolan tills han hörde Paul McCartneys stick i ”Lady Madonna”. Då visste han, han ville bli basist!
Så följde några år med band influerade av amerikansk rock, men 1972 drabbades Matz av Miles Davis och det förändrade allt!
Efter det har han spelat i ett antal band, bland andra ”Hawk on flight” som han var med och bildade 1977 och som flyger än.
Matz har spelat på klubbar, festivaler, i shower och tv. I Sverige och utomlands med bland andra, Toots Thielemans, Don Cherry, Kenny Wheeler, Michel Ruff som var en av Michael Jacksons turnémusiker, Céline Dion, Viktoria Tolstoy.


Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige, mycket efterfrågad för sin all-around kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren, spelat med europeiska och amerikanska musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Danska Radions Big Band och många många andra.


Lineup:
Hannah Svensson – vocals
Ewan Svensson  guitar
Matz Nilsson – bass
Zoltan Czörsz – drums
Jan Lundgren piano

Foto: Goran James Djordjevic 

_______________

Torsdagsblues 28 april 19:30

Among Lynx

Det är snyggt och genomtänkt.
Det är rått och genuint.
Among Lynx lämnar ingen oberörd
med sina kraftfulla texter och sin brutala musikalitet.
Musiken andas blues, 70-talshårdrock och poppig nutidsrock med tunga riff på gitarren och blå toner på munspelet. Med en klassisk blues-sättning bestående av slidegitarr, bas, munspel, sång och trummor strävar bandet mot att blanda gammalt och nytt och att verka för förnyelse i genren.


Lineup:

Eva-Mi Ringqvist: Lead-sång, slagverk, gitarr
Moa Brandt:
 Lead-gitarr, kör
Elin ”Luffar Lo” Öberg:
 Munspel, kör
Patrik Engström (vik)
: Elbas, kör
Johannes Sidenkvist (vik): 
Trummor, kör

_______________

Måndagsjazz 2 maj 19:30

MusicMusicMusic Oversized

En förstorad trio, uppklädd till tänderna och satt i guldram.
Bröderna Fabian och Josef Kallerdahl har tillsammans med trummisen Michael Edlund spelat ihop sedan början av seklet.
De har genom åren kallats ”den svenska jazzens mesta garageband”, ”ett litet paket av rytmisk rapphet”, ”en trio med en uppfriskande avsaknad av
respekt för sin genre” samt kort och gott ”supertrio”.
Visst är det fortfarande en trio vi hör, men den här gången i förstärkt lyxversion

Det täta och personliga samspelet finns kvar i botten, men viola da gamban, fiolen, flöjten och basklarinetten, alla trakterade av några av landets förnämligaste musiker, kramar ur ännu mer av varje komposition.


Line-up:
Fabian Kallerdahl
 – piano, komposition
Josef Kallerdahl  bas
Michael Edlund – trummor

Nils Berg – basklarinett
Axel Mårdsjö – flöjt
Josefin Runsteen – violin
Samuel Runsteen – viola da gamba

_______________

Biljetter och bordsbokning:

Säkra din platsbiljett på 076 822 23 52 Gäller även vid bordsbokning

_______________

Som medlem får du lägre entréavgift på klubbens evenemang

Vill du bli ny medlem eller förlänga ditt medlemskap för 2022 kan medlemsavgift betalas via bankgiro 5494-0275 eller swish 123-1900109 (är du ny medlem behöver vi förutom ditt namn även adress och telefonnummer)

Avgiften är 200.-/kalenderår, för dig som ännu inte fyllt 26 år endast 100:-/kalenderår

📧info@jazzklubbensundsvall.se

☎️ 076 822 23 52

Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel

_______________

Konserterna börjar 19:30 och slutar ca 22:00

Ev förband 18:30 – 19:15

E Street har öppet 16.00 – 23.00

Ung som gammal, medlem eller ej – alla är lika välkomna!


Entréavgift:

Måndagsjazz ordinarie 220:-  (<26 år 120:-) Torsdagsblues ordinarie 260:- (<26 år 160:-)

Måndagsjazz medlem 180:- (<26 år 80:-) Torsdagsblues medlem  220:- (<26 år 120:-)

Medlemsavgift 200:-/kalenderår (<26 år 100:-/kalenderår)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: