Jazzklubben lockade stor publik…

Även Sebastian Berglund, alfabladet, recenserade Måndagsjazzen!

#livejazzsverige #jazzklubbensundsvall #måndagsjazz #estreet #claesjansson #gertrudjonsson #nevergreenbigband #alfabladet #miun

 

10300-580x435.jpg

Foto: Sebastian Berglund

 

Det är kallt ute men inne på E-Street var det under måndagsjazzen väldigt varma toner. Alla bord var bokade. Kvällen till ära var det Povel Ramel som skulle hyllas. Kvällen inleds med en instrumental låt innan Claes Jansson går upp på scenen och presenterar kvällen. Bandet spelar sedan tillsammans med honom ”En Glad Blues”. Den glada och varma stämningen breder ut sig i rummet och de flesta har nu lagt ner besticken för att lyssna och titta mer engagerat.

E-Street är julpyntat från topp till tå. I taket hänger mängder med röda julgranskulor och i fönstren hänger stora julstjärnor med nio taggar vardera.

Under kvällen kommer även Gertrud Jonsson upp på scenen. Hon introducerar bandet och nämner bland annat att keyboardisten alltid tycks hamna bakom hennes stjärt. Stämningen är fortsättningsvis lättsam under kvällen, och Gertrud Jonsson gör några låtar själv med bandet och en duett med Claes Jonsson.

Under kvällen presenteras också årets stipendiat från Jazzklubben.

Årets stipendium går till Simon Sandelius, och som tack för utmärkelsen så spelar han Benny Golsons I Remember Clifford.

Sammanfattningsvis blev kvällen en lång hyllning till Povel Ramel.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: